Referenties van

Gastouders

Gastouder aan huis Janine vertelt

Onze oudste dochter ging altijd naar de gastouder, wat ze erg leuk vond. Na de komst van onze tweeling hebben we gekozen voor een gastouder aan huis. Onze oudste is nu bijna 4 en de tweeling is net 2 jaar geworden. Door mijn onregelmatige werk was het niet makkelijk iemand te vinden, maar Ziezo heeft het toch voor elkaar gekregen iemand te vinden die flexibel beschikbaar is! Het idee dat er iemand anders in ons huis zou zijn was even wennen, maar na de kennismaking met de gastouder waren de twijfels helemaal weg. Ons huis moet door de GGD goedgekeurd worden, maar dat was met een paar kleine aanpassingen ook geen probleem. Het is elke keer weer fijn dat de meiden in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven. Vaak moet ik gaan werken als de meiden net slapen, dat geeft nu helemaal niets, ze kunnen in hun eigen huis en ritme blijven. Daarnaast scheelt het ook veel gesleep met alle spullen, als we ze af en toe wel een keer naar opa en oma brengen zijn we altijd blij dat we al die spullen niet 3 x per week mee hoeven te nemen. Het naar de peuterspeelzaal en straks naar school brengen kan gewoon door de gastouder gedaan worden. We merken dat de gastouder echt een vertrouwd iemand is voor de meiden, elke keer is het weer feest als ze komt! Onze oudste dochter miste zeker in het begin het weg zijn en het contact met andere kinderen. Dat wordt nu opgevangen doordat ze naar de peuterspeelzaal gaat. Aan de tweeling kun je merken dat ze bijna altijd thuis zijn, zij hebben iets meer moeite met 'vreemde' mensen en een andere omgeving. Maar hoe groter ze worden, hoe beter dat ook gaat. Voor ons was en is de gastouder aan huis echt de oplossing!

Janine.

Gastouder MAAIKEover 15 jaar Ziezo

Sinds 15 jaar ben ik werkzaam als gastouder bij gastouderbureau Ziezo, eerst als gastouder bij mij thuis en daarna als gastouder aan huis. Ik heb de samenwerking met Ziezo altijd als heel prettig ervaren. De begeleiding door de bemiddelingsmedewerkster, de cursussen die jullie aanbieden, het is allemaal heel goed geregeld en altijd actueel. Je kunt er ook echt iets mee! Gewoon een DIKKE 10.

Maaike.

Gastouder joyce vertelt

Ik werk nu alweer 5 1/2 jaar met Ziezo. In het begin werkte ik met meerdere bureaus, maar Ziezo is zowel voor de gastouders als voor de ouders verreweg de beste in onze regio. Daarom werk ik nu sinds 2 jaar nog uitsluitend met Ziezo. Ze zijn goed bereikbaar als er zich problemen voordoen, ze verzorgen meer cursussen en trainingen dan de wet verplicht, puur omdat dat goed is voor de kwaliteit van de opvang en ze houden strikt in de gaten of alle gastouders aan alle (tegenwoordig strenge) eisen voldoen. Bovendien kijken ze niet alleen welke gastouder een plekje vrij heeft voor uw kind, maar ook welke gastouder het beste bij uw gezin past, zodat er meestal wel meteen een klik is. Oftewel; zeer positief, ik zou geen ander bureau meer willen.

Joyce

DE RUIME ERVARING VANHETTY

Ruim 16 jaar ben ik al gastouder en verbonden aan gastouderbureau ZieZo. Ik begon destijds met 1 kindje voor 1 dag in de week. Inmiddels is dit uitgegroeid naar 4 dagen per week en bedraagt het aantal kinderen in de opvang 8. Nooit gedacht dat dit zo uit zou groeien en ik er zoveel plezier aan zou beleven. Kinderen hebben echt mijn hart en wat is het dan gaaf om voor hen te zorgen je beroep te kunnen maken. Met de jaren heb ik het beroep zien professionaliseren. Mede door het stellen van regels van de overheid. Heel fijn is het dan dat het gastouderbureau Ziezo je hierin als gastouder helemaal begeleidt. Zij hebben destijds de mogelijkheid geboden de opleiding Helpende Welzijn te volgen en zijn constant bezig je door het bieden van cursussen up-to-date te houden. Ook is het als gastouder heel fijn een vraagbaak aan je bemiddelingsmedewerker te hebben. Met de jaren loop je wel eens tegen dingen aan waar je dan te allen tijde op de kennis en ervaring van het gastouderbureau Ziezo kan terugvallen. Je staat er niet alleen voor! Dit geeft een goed en safe gevoel. Het grote voordeel van gastouderopvang boven de opvang in het kinderdagverblijf is volgens mij het scheppen van de huiselijke sfeer en het bieden van continuteit voor het kind. Het kind ziet altijd hetzelfde gezicht en als gastouder leer je het kind door en door kennen. Het is zo mooi om aan een aantal belangrijke jaren van het kind, door het geven van liefde en geborgenheid, een bijdrage te kunnen leveren aan zijn/haar ontwikkeling. Ik hoop dit werk dan ook nog jaren bij het gastouderbureau Ziezo te mogen doen!

Hetty.

Inschrijven of een vraag?

Bel ons kantoor in jouw regio. Wij helpen je graag verder.