Plekjes vrij!
in Dordrecht
Plekjes vrij!

Op dit moment hebben we plekjes vrij in o.a. Alblasserdam , Barendrecht, Bergambacht, Dordrecht, Hardinxveld Giessendam, Hendrik Ido Ambacht, Krimpen a/d IJssel, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht

De getoonde selectie van gastouders is niet uitputtend! Een groot aantal gastouders wenst niet in de publiciteit te treden. Neem voor meer plekjes vrij daarom altijd contact met ons op!


Dordrecht

Naam: Marcella van Heusden
Woonplaats/wijk: Dordrecht, Sterrenburg
Opleiding: SPW3
Ervaring: Werkzaam bij een gezin thuis sinds december 2016. Werkzaam als gastouder thuis per april 2018. Oppassen op neefjes en nichtjes.
Gastouder sinds: December 2016
Maximaal aantal kinderen: 4
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 12 jaar
Ik heb plekjes vrij op: maandag en vrijdag
Kenmerken: Ik ben een creatieve gastouder, ik zal met elk seizoen, thema van het jaar iets maken. Ik hou van de natuur, dus we zijn veel buiten te vinden, dit is in mijn tuin en de speeltuin bij ons achter maar kan ook naar het park hier in de buurt. We eten onze fruit en lunch aan tafel, ik probeer hier ook vaste tijden aan vast te houden.
Opmerkingen: -
Website: -


Naam: Shirly Doran
Woonplaats/wijk: Dordrecht in de wijk Krispijn
Opleiding: Helpende welzijn2, Activiteiten begeleiding en Bejaardenverzorgster.
Ervaring: Ik werk al 10 jaar met veel plezier als gastouder via Gastouderbureau Ziezo.
De kinderen die ik in die jaren opgevangen heb, hebben nog steeds een plekje in mijn hart en ik doe dit werk ook met mijn hart. De kleintjes die ik opvang verzorg ik met aandacht en toewijding en als de kinderen ouder worden bied ik ze de grenzen waarbinnen ze kunnen groeien en leren. Ook de band met de ouder(s) vind ik belangrijk want zij brengen toch hun dierbaarste "bezit" bij mij.
Gastouder sinds: februari 2008.
Maximaal aantal kinderen: 5
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 12jaar
Ik heb plekjes vrij op: Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Kenmerken: Als de kinderen binnenkomen begroet ik ze allemaal persoonlijk en ook als de weggaan zeg ik ze allemaal persoonlijk gedag. Ook vind ik het belangrijk dat ze normen en waarden leren en ook respect hebben voor iedereen en geen onderscheid maken. Ik ben Christen en vind dat ook belangrijk maar alle kinderen zijn bij mij van harte welkom en respecteer ik ieder zijn eigen geloof. Mijn dagritme hangt ook af van de leeftijden van de kinderen die ik op dat moment opvang. Ik vind het leuk om samen met de kinderen te spelen, puzzelen, knutselen of voor te lezen en als het weer er zich voor leent is het fijn om naar buiten te gaan.
Opmerkingen: Graag zou ik uw kindje verwelkomen in mijn huis en zorgdragen voor de opvang.


Naam: Carla Klaasse
Woonplaats/wijk: Dordrecht wijk STAART langs de N3
Opleiding:bassischool, mbo2 welzijn en zorg
Gastouder sinds: 2003
Maximaal aantal kinderen: op dit moment 3 kindjes in de opvang
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 3 jaar
Ik heb plekjes vrij op: dinsdag en woensdag van 7.00 tot 18.00
Kenmerken: Ik hanteer een vast dagritme, we spelen veel buiten, we eten aan tafel, ik hou rekening met religie, we knutselen elke dag, en ik werk met het VVE programma van Kiki waardoor we een fijn dagritme hebben wat structuur geeft voor mij maar zeker ook mijn gastkindjes.
Website: via site Ziezo gaat u naar Dordrecht en dan naar Carla's Pimpeloentje. U kunt mij ook volgen op facebook ook onder dezelfde naam waar ik elke werkdag een verslagje op zet.

Naam: IMPY (Ingrid de Leeuw van Weenen)
Woonplaats/wijk: Ik woon in Dordrecht op de Staart
Opleiding :Mavo, ziekenverzorging en alle diploma's/certificaten voor gastouderopvang, training aanpak kindermishandeling en communicatietraining "Mag ik even met je praten".
Ervaring: Ik werk als gastouder vanaf januari 1996, hiervoor werkte ik in het verpleeghuis als ziekenverzorgster.
Gastouder sinds : Ik ben gastouder geworden toen onze tweede dochter is geboren, daarvoor bracht ik onze eerste dochter ook bij een gastouder.
Maximaal aantal kinderen: 6
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 3 jaar
Ik heb plekjes vrij op: Ik werk op maandag, dinsdag endonderdag.
Kenmerken: Gezelligheid staat hier hoog in het vaandel, spelen met elkaar, knutselen aan de tafel, naar buiten, enz. Verder werk ik met een duidelijk dagritme.
Opmerkingen: Afspraken/tijden kunnen altijd veranderd, mits in goed overleg.
Als uw kindje ziek is, is het in overleg welkom, mits er geen besmettingsgevaar is voor andere.
Website: www.impy.nl

Naam: Hetty Beijleveld, F&F werkend onder de naam 'De Blokkendoos".
Woonplaats/wijk: Dordrecht, Stadspolders.
Opleiding: MULO-B, Apothekersassistente, Hulp Zorg en Welzijn 2, Werken met Baby's in een Groep (Trimbos instituut), Stagebegeleidster voor niveau 1,2,3 Zorg en welzijn, SPW. training aanpak kindermishandeling en communicatietraining "Mag ik even met je praten".
Ervaring: Moeder van 5 (volwassen kinderen), veel gewerkt met groepjes waarbij soms moeilijk opvoedbare kinderen mee draaien.
Gastouder sinds: 17 jaar.
Maximaal aantal kinderen: 4-5.
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 3 jaar.
Ik heb plekjes vrij op: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Kenmerken: In een vast dagritme passen we de behoeftes van de kinderen in. Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in eigen tempo. We proberen elke dag naar buiten te gaan. Maaltijd e.d. eten we samen aan tafel, wie dat gewend is krijgt gelegenheid om te bidden. Knutselen, spelletjes doen,muziek maken en dansen, uitjes, staan regelmatig op het programma.
Opmerkingen: Meestal is er een stagiaire aanwezig die, onder toezicht, helpt bij activiteiten en verzorging van de kinderen. Onregelmatige werktijden worden zoveel mogelijk ingepast ( vroege-, late -, en nachtdienst).
Website: www.deblokkendoos.info

Naam: Mariske Renfurm
Woonplaats/wijk: Dordrecht / Krispijn
Opleiding: MBO
Ervaring: 17 jaar
Gastouder 1995
Maximaal aantal kinderen: 4
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 6 jaar
Ik heb plekjes vrij op: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag (07.00 - 18.00 uur), woensdag in overleg
Kenmerken: ik hanteer een vast dagritme, we spelen veel buiten, we eten aan tafel. Bij slecht weer blijven we binnen, t.v. kijken gaat met mate (niet langer dan een uurtje in de ochtend). Beleefdheid naar elkaar toe vind ik van groot belang. Verder wordt er gezellig gespeeld, geknutseld en muziek gemaakt. Opmerkingen: De woensdag alleen in overleg, snoepen gebeurt met mate, er wordt bij mij thuis niet gerookt, heb geen dieren in huis, wel kippen buiten in de tuin. Als uw kind(eren) niet naar de opvang komen, om wat voor reden dan ook, dan vind ik het prettig als u dat even laat weten. Bij ziekte graag in overleg, medicatie wordt alleen in overleg toegediend. Graag word ik op de hoogte gehouden wie de kinderen komt ophalen. In overleg kunnen er uitzonderingen gemaakt worden.

Naam: Diana Klaassen
Woonplaats/wijk: Dordrecht/ Staart west
Opleiding: LEAO /MBO2
Ervaring: 5 jaar
Gastouder sinds: januari 2006
Maximaal aantal kinderen: 2
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 4 jaar
Ik heb plekjes vrij op:
Maandag 7.00-18.00
Dinsdag 7.00-18.00
Woensdag 7.00-13.00
Donderdag 7.00-18.00
Vrijdag 7.00-18.00
Kenmerken: ik hanteer een vast dagritme, we gaan met mooi weer naar buiten, en bij slecht weer vermaken we ons thuis met kleuren, verven, lezen, spelen, enz., we eten met z'n allen aan tafel, we gaan soms naar het Wantijpark
Opmerkingen: er is in overleg iets te doen om eerder of later te komen.

Naam: Hellen Van Vugt, Time 4 Kids
Woonplaats/wijk: Dordrecht, oud Krispijn
Opleiding: Mavo, LEAO, MBO + de nodige papieren voor kinderopvang en EHBO.
Ervaring: 13 jaar gastouder sinds 6 jaar bij ZIEZO
Gastouder sinds: 1998 bij ZIEZO sinds 2004
Maximaal aantal kinderen: 6
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 4 jaar
Ik heb plekjes vrij op: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
Kenmerken: ik probeer een vast dagritme te volgen maar dat kan met kleine kinderen weleens verschillen. Ik ben een voorstander van even een frisse neus halen dus zo gauw het kan spelen we buiten (wij hebben een kindvriendelijke tuin met veel speelgoed) of we lopen een stukje door de wijk aan het eind van onze straat is ook nog een speeltuintje waar we ook weleens spelen. Eten gebeurd altijd aan tafel dat is voor de kinderen duidelijk als er bordjes op tafel komen dat er gegeten wordt. We knutselen en kleuren veel zeker met speciale dagen, verder geven de kinderen meestal zelf aan of ze willen dat je voorleest of dat ze willen dansen/zingen. Ze spelen natuurlijk ook zelf met allerlei speelgoed en met elkaar. Ik heb verschillende boxen met speelgoed en hou er van om elke keer weer eens iets nieuws voor te zetten zodat ze zich niet vervelen door altijd met hetzelfde te spelen.Opmerkingen: Als je nu denkt dat lijkt mij wel gezellig bel mij dan even of mail via a.vugt9@chello.nl.
Website: geen

Naam: Silvia Pinkster, Kleinschalige Kinderopvang Hinkie-Pinkie
Woonplaats/wijk: Dordrecht / centrum
Opleiding: MBO 2 Helpende Welzijn, EHBO bij kinderen, diverse certificaten van de Gastouderacademie, aanpak kindermishandeling en pedagogisch handelen. Verder ben ik stagebegeleidster voor niveau 2, Zorg en Welzijn, AKA.
Ervaring: naast de opvoeding van onze eigen kinderen heb ik 14 jaar ervaring met oppaskinderen via Ziezo
Gastouder sinds: 1998
Maximaal aantal kinderen: 6
Leeftijd gastkinderen: ...0. t/m 13.....jaar
Ik heb plekjes vrij op: Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag,
Kenmerken: Ik werk met een dagschema voor de peuters /kleuters en BSO en de baby's'. In de opvang hou ik aan hun eigen eet/slaapschema van thuis. Ik heb een tuin waar in gespeeld kan worden en ik woon ook aan een speelvriendelijk pleintje met een speeltuin voor de deur. Voor alle leeftijden is er speelgoed aanwezig zowel voor binnen als buiten. Ik ben ook in bezit van een grote bolderkar waarmee we met 5 kinderen op pad kunnen naar de speeltuin of kinderboerderij Ik ben een erkend leerbedrijf via Calibris waardoor er vaak een stagiaire aanwezig is die meehelpt in de verzorging en bij het knutselen met de kinderen. Tevens ben ik zeer ervaren met kinderen met voedselallergieen zoals glutenintolerantie en koemelkallergie en notenallergie en reflux is bij mij ook geen enkel probleem. Alles is bespreekbaar. Heeft u interesse kijk voor meer informatie op mijn website.
Website:www.hinkie-pinkie.nl

Naam: Delice Abad
Woonplaats/wijk: Dordrecht/Crabbehof
Opleiding: Helpende zorg en welzijn niveau 2
Ervaring: Ja, Ik heb als peuter en Bso leidster gefunctioneerd.
Gastouder sinds: 2009
Maximaal aantal kinderen: 4
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 4jaar
Kenmerken: Bij mij staan de kinderen centraal, maar ik werk volgens de wensen van de ouders zodat we op de zelfde richtlijnen staan. Waarden en Normen speelt een belangrijke rol in het opvoeden van mijn gastkinderen. Ik hanteer een vast dagritme zodat de kinderen een structuur in hun leven krijgen, we spelen vaak buiten, we eten aan tafel, we bidden voor het eten, we gaan vaak naar de kinderboerderij, we knutselen af en toe met thema's. Hygiene bij mij is een pre voor het eten en na het eten handen wassen. En ook na de toilet rondes doen we onze handen wassen. Ik werk volgens de richtlijnen van de GGD en de protocol van kindermishandeling. Ik bied elke kind een pedagogisch klimaat. Met pedagogisch klimaat wordt bedoeld dat ieder kind de ruimte krijgt om zich individueel te ontplooien. Dus dat elk kind wordt gestimuleerd op wat zij leuk vinden om te doen.Omdat ik me zelf richt op kinderen van 0 t/m 4jaar is de taalontwikkeling voor mij heel erg belangrijk. Daarom doe ik spelenderwijs liedjes met gebaren, zodat de kinderen de taal makkelijker en sneller op kunnen pakken.Van alles wat per week gedaan wordt zullen de kinderen de liedjes het beste onthouden. Daarom is het voor mij heel belangrijk om goede kinderliedjes uit te kiezen, die een duidelijke boodschap hebben voor de kinderen.
Opmerkingen: Ik ben een flexibele gastouder zowel in mijn uren als de dagen.
Ik ben 24-7 bereikbaar om kinderen op te vangen want ze kunnen ook blijven slapen voor de ouders die nachtdiensten draaien. En ik werk van maandag tot met zondag.
Website: n.v.t.

Naam: Mijn Andere Thuis Gastouder Mirjam Jansen
Adres : Van Manderstraat 32 Dordrecht
Wijk : Oud Kispijn bij het tunneltje om naar de binnenstad te gaan.
Opleiding: MBO zorg en welzijn. VVE Erkende Gastouder van KIKI. EHBO diploma en verschillende certificaten van cursussen die gegeven zijn door Ziezo. BV Kindermishandeling, gebarentaal voor baby's, overgevoeligheid bij kinderen en 18 jaar ervaring met kinder diabetes en ADD.
Ervaring: 10 jaar gastouder voor Gastouder buro Ziezo.Ik heb tweedochters van 18 en 10 jaar en woon ik samen met mijn man en kinderen.
Ik heb per direct plaats voor een kindje van 0 tot 4 jaar.
Werkdagen: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Werktijden kunnen overlegd worden. Mocht u een baan in de zorg hebben en de woensdag ook af en toe nodig zijn dan kunnen we daar over praten. Ik doe ook voorschoolse en naschoolse opvang voor kinderen die op de horizon zitten. Ook in overleg.
Kenmerken: Ik hou een dag ritme aan en we eten aan tafel. We eten iedere dag fruit en krijgen ook heerlijke verantwoorde koekjes als tussendoortje. Mocht u willen dat er gebeden wordt voor het eten dan doe ik dat graag met de kinderen. Ik vind het erg gezellig om met de kinderen naar buiten te gaan en dan de kinderboerderij en speeltuin te bezoeken. Ook bij ons op de dijk hebben we een leuk speeltuintje. Bij ons thuis hebben we verschillende huisdieren die aan de kinderen gewend zijn. We hebben een enthousiaste Cocker Spaniel, 2 konijnen, een hamster en 2 postduiven. We kunnen heerlijk in onze ruime huiskamer spelen en de tuin heeft ook verschillende speelattributen. Ook knutsel ik met de kinderen en spelen een spelletje.
Voor verdere interesse kunt u kijken op mijn eigen website die staat bij GOB ZIEZO

Naam: Rieneke Majoor
Woonplaats/wijk: Dordrecht/Crabbehof
Opleiding: helpende welzijn 2. EHBO. Voorschoolse educatie (VVE)
Ervaring: Veel ervaring
Gastouder sinds: 2007
Maximaal aantal kinderen: 5
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 4 jaar
Ik heb plekjes vrij op: Ma-Di-Woe-Don-Vrij
Kenmerken: In Ricky's Place word er een veilige en liefdevolle opvang aangeboden voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Mijn motto is dat elk kind heel veel liefde en uitdaging nodig heeft en ik probeer dan ook om zoveel mogelijk een veilig tweede huis te bieden en een dagprogramma ingesteld aan de verschillende leeftijden van de kinderen. Bij ons thuis is uiteraard alles beveiligd en ingesteld op kleine kinderen. We hebben voor binnen en buiten veel speelgoed en zijn met mooi weer altijd lekker buiten. Binnen knutselen we veel en maken muziek en dansen vaak. Ik werk niet met een maandelijks thema en verplichte werkstukjes die af moeten omdat ik er voor kies de kinderen zelf met hun fantasie aan het werk te laten gaan, en omdat als ze eens niets willen ze ook niets moeten!!!
Opmerkingen: Bij interesse kunt u altijd bij ons komen kijken en kennis komen maken

Naam: Winnie de Klerk
Woonplaats/wijk: Dordrecht, Staart Oost
Opleiding: HBO inrichtingswerk. Ik ga regelmatig naar cursusavonden van Ziezo.
Ervaring: (groeps) leidster kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, kindertehuis. Oppas voor gehandicapte kinderen. Kennis van gebarentaal (wel wat weggezakt)
Gastouder sinds: 2000 (Ziezo oktober 2004)
Maximaal aantal kinderen: 4 (maar liever 2 of 3)
Leeftijd gastkinderen: 0 tot 4 jaar
Ik heb plekjes vrij op: maandag, dinsdag en donderdag.
Kenmerken: Ik hanteer een min of meer vast dagritme. Ik ga vaak op pad met de kinderen. Ik houd van voorlezen. We eten en drinken altijd aan tafel. Ik heb geen huisdieren maar we gaan wel regelmatig naar de kinderboerderij.
Opmerkingen: Ik ben duidelijk en consequent maar wel flexibel. Ik respecteer de eigenheid van ieder kind.

Margreth den Heijer, Kleinschalige kinderopvang "Winnie de Poeh":
De kinderopvang bevindt zich in de rustige en kindvriendelijke wijk Sterrenburg III in Dordrecht. In huis is voldoende ruimte om te spelen en te slapen. Er is ook een tuin met buitenspeelgoed. In de directe nabijheid van de gastouderopvang zijn meerdere plaatsen om buiten te spelen. Ik ben getrouwd met Bart en samen hebben wij 2 volwassen kinderen die zelfstandig wonen. Ik ben sinds 1999 gastouder en doe dit met erg veel plezier. De opleidingen die ik gevolgd heb zijn afgestemd op het opvangen van kinderen in de thuissituatie.
Gastouderopvang "Winnie de Poeh" biedt opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Om genoeg aandacht voor de kinderen te hebben streef ik naar maximaal 4 kinderen per dag.

Naam: Sharisma Borgschot
Woonplaats/wijk: Dordrecht/ Staart
Opleiding: MBO niveau 4
Ervaring: Leidster/ onderwijsassistente
Gastouder sinds: Feb 2017
Maximaal aantal kinderen: 6
Leeftijd gastkinderen: 0 t/m 12 jaar
Ik heb plekjes vrij op: 5 dagen
Kenmerken: Als gastouder van Pearl of the Future creer ik een huislijke sfeer waarbij kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Er worden rustmomenten ingelast indien kinderen daar behoefte aan hebben. Samen op de bank gezellig met elkaar kletsen, een boekje lezen of een spelletje spelen. Dit geeft het kind de aandacht die het verdient en creert een thuisgevoel. Daarnaast is er ook aandacht voor educatieve activiteiten, waarbij de oudere kinderen voldoende ruimte krijgen om hun vaardigheden en talenten tot ontplooiing te kunnen brengen. Kortom, het kind staat centraal tijdens de opvang en krijgt de aandacht die het verdient!
Opmerkingen: De kinderen krijgen alleen gezonde voeding mits het bij een feestdag (bijvoorbeeld Pasen) hoort. Rook en diervrij huis.
Emailadres: pearlofthefuture@hotmail.com
Facebook: Pearl Liriano

Plekjes vrij?! 

De getoonde selectie van gastouders is niet uitputtend! Een groot aantal gastouders wenst niet in de publiciteit te treden. Neem voor meer plekjes vrij daarom altijd contact met ons op!

Bekijk de plekjes vrij in de regio:

Alblasserdam , Barendrecht, Bergambacht, Dordrecht, Hardinxveld Giessendam, Hendrik Ido Ambacht, Krimpen a/d IJssel, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht

Inschrijven of een vraag?

Bel ons kantoor in jouw regio. Wij helpen je graag verder.