invulformulier verbergen
Voor ouders

Kiest u voor opvang bij Gastouderbureau Ziezo?

     Ja, ik schrijf mij in
    
Offerte aanvragen (incl. informatiepakket):
     opvang bij de ouder of bij de gastouder thuis


Voor gastouders

Informatiepakket over:
     opvang bij de gastouder thuis
     opvang bij de ouders thuis
     zelfstandig ondernemerschap: Franch and Free

Aanmeldingsformulier gastouder
     aanmeldingsformulier gastouderkinderopvang met het vertrouwen van thuis

Bel direct: 078-6182148

Logo ZiezoWij werken met:

GobZiezo werkt samen met KIKI

Brancheorganisatie Kinderopvang

Algemeen


Gastouderbureau Ziezo brengt ouders die opvang voor hun kinderen zoeken samen met gastouders, die de zorg voor deze kinderen op zich willen en kunnen nemen. Kiezen voor een gastouder is een keuze voor persoonlijke aandacht: het is kinderopvang met het vertrouwen van thuis.

Gastouderbureau Ziezo biedt de ouder:

  • Opvang op maat: Ziezo houdt zoveel mogelijk rekening met de wensen, mogelijkheden en verwachtingen die zowel de ouders en gastouders ten aanzien van de opvang hebben. Levensovertuiging, opvoedingsstijl, extra zorg voor de kinderen, de buurt of het dorp waarin de ouder woont: alles is bespreekbaar en wordt door Ziezo meegenomen in de bemiddeling.
  • Kleinschaligheid: de opvang vindt plaats in de gezinssituatie. De gastouder mag maximaal zes kinderen tegelijkertijd opvangen, waarvan vijf kinderen onder vier jaar. Aandacht voor de ontwikkeling van het individuele kind staat voorop: voor baby’s is er rust; peuters kunnen samen spelen, knutselen, mee naar de speeltuin of samen boodschappen doen. En eenmaal naar school, dan biedt het gastgezin het kind een vertrouwde plek om even bij te komen. Om daarna weer van alles te kunnen ondernemen.
  • Flexibiliteit: gastouders bieden opvang op vaste en wisselende tijden, desgewenst ook ’s avonds en/of in het weekend. Ons motto hierbij: alles kan, zolang er maar duidelijke afspraken worden gemaakt en nageleefd.

Verantwoord

Door de werkwijze van het gastouderbureau kunnen ouders er op rekenen dat de opvang van de kinderen door de gastouder op verantwoorde wijze gebeurt. Ziezo werkt uitsluitend met gediplomeerde gastouders die opgenomen zijn in het Landelijk Register Kinderopvang. Dit betekent niet alleen dat de gastouder voldoet aan de geldende selectiecriteria. Deze selectiecriteria kunt u downloaden. Zij is tevens thuis bezocht door een GGD-inspecteur en beoordeeld op o.a. diploma's en pedagogische vaardigheden. Ziezo brengt jaarlijks de risico's op het gebied van veiligheid en hygiëne in kaart in de woning van de gastouder. Ouders kunnen en daardoor vanuit gaan dat de opvang van de kinderen ook in dit opzicht op verantwoorde wijze plaats vindt. Een deel van onze gastouders werkt met het Veelzijdige en Voorschoolse programma Kiki: zij hebben extra bagage en creëren voortduren kansen om de ontwikkeling van de aan hen toevertrouwde kinderen op speelse wijze te stimuleren.
Gastouderbureau Ziezo voldoet aan de eisen zoals die zijn opgenomen in de Wet Kinderopvang. Ziezo krijgt voor de naleving van de wettelijke regels jaarlijks controle van de GGD. Het meest recente inspectierapport is hier in te zien. Ziezo is opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang onder registratienummer: 570617935.

Toegevoegde waarde

Ziezo werkt vanuit de overtuiging dat er meer nodig is dan alleen de wettelijke eisen. Het gastouderbureau onderscheidt zich door veel te investeren in het persoonlijke contact met de gastouders en ouders. De vaste bemiddelingsmedewerker komt regelmatig bij de gastouder thuis, houdt de lijnen kort en de drempel laag. De bemiddelingsmedewerker kan immers pas echt een ondersteunende functie vervullen en een waardevolle schakel zijn als zij de gastouders, de ouders en de kinderen kent.

Ter illustratie een referentie van een gastouder:
"Ik werk nu alweer 5 1/2 jaar met Ziezo. In het begin werkte ik met meerdere bureaus, maar Ziezo is zowel voor de gastouders als voor de ouders verreweg de beste in onze regio. Daarom werk ik nu sinds 2 jaar nog uitsluitend met Ziezo. Ze zijn goed bereikbaar als er zich problemen voordoen, ze verzorgen meer cursussen en trainingen dan de wet verplicht, puur omdat dat goed is voor de kwaliteit van de opvang en ze houden strikt in de gaten of alle gastouders aan alle (tegenwoordig strenge) eisen voldoen. Bovendien kijken ze niet alleen welke gastouder een plekje vrij heeft voor uw kind, maar ook welke gastouder het beste bij uw gezin past, zodat er meestal wel meteen een klik is. Oftewel; zeer positief, ik zou geen ander bureau meer willen".

Via de informatiebalk aan de rechterkant van de website kunt u een uitgebreid informatiepakket aanvragen voor opvang bij de gastouder thuis.

 


Heeft u een vraag?

Laat uw reactie achter en wij bellen u terug.

Gastouderbureau Ziezo

Poldermolen 4, 3352 TH Papendrecht

Tel: 078-6182148

Email: info@gobziezo.nl

Kvk: 53036034

LRKnummer: 570617935