invulformulier verbergen
Voor ouders

Kiest u voor opvang bij Gastouderbureau Ziezo?

     Ja, ik schrijf mij in
    
Offerte aanvragen (incl. informatiepakket):
     opvang bij de ouder of bij de gastouder thuis


Voor gastouders

Informatiepakket over:
     opvang bij de gastouder thuis
     opvang bij de ouders thuis
     zelfstandig ondernemerschap: Franch and Free

Aanmeldingsformulier gastouder
     aanmeldingsformulier gastouderkinderopvang met het vertrouwen van thuis

Bel direct: 078-6182148

Logo ZiezoWij werken met:

GobZiezo werkt samen met KIKI

Brancheorganisatie Kinderopvang

Start training taal- en interactievaardigheden


Waarom deze TINK-training?

Uit onderzoek is gebleken dat de manier waarop de medewerkers in de kinderopvang communiceren met de kinderen van invloed is op hun welbevinden. Als de gastouder de signalen van de kinderen goed opvangt en hier op een goede manier op reageert, dan voelen kinderen zich aangetoond beter tijdens de opvanguren. Zij voelen zich veilig en kunnen zich van daaruit ontwikkelen: de taal leren, hun eigen vaardigheden en de wereld om zich heen ontdekken, vrijuit samen spelen met andere kinderen. De overheid investeert daarom in training van medewerkers in de kinderopvang en gelukkig deze keer ook in de gastouderopvang! Ziezo heeft deze uitdaging opgepakt; drie medewerkers zijn inmiddels gecertificeerd  en kunnen de gastouders trainen en coachen.


We starten met een groep van 20 gastouders en een training van drie avonden. Aan de orde komen de eerste twee van zes interactievaardigheden: sensitieve responsiviteit en respect voor de autonomie. Sensitieve responsiviteit is de vaardigheid om signalen en behoeften van kinderen op te merken, goed te interpreteren en er passend op te reageren. Bij respect voor de autonomie vragen we ons af of de gastouder de eigenheid van de kinderen waardeert. Stimuleert zij actief dat kinderen iets zelf doen, op hun eigen manier? In de TINK-training is het leren van elkaar een belangrijke pijler, juist ook omdat gastouders alleen werken, geen collega aan het werk zien en geen feedback ontvangen. Daar gaan we mee aan de slag!

Gastouders die dit najaar nog niet mee kunnen doen, krijgen in het voorjaar van 2018 opnieuw de gelegenheid zich op te geven.


Heeft u een vraag?

Laat uw reactie achter en wij bellen u terug.

Gastouderbureau Ziezo

Poldermolen 4, 3352 TH Papendrecht

Tel: 078-6182148

Email: info@gobziezo.nl

Kvk: 53036034

LRKnummer: 570617935