invulformulier verbergen
Voor ouders

Kiest u voor opvang bij Gastouderbureau Ziezo?

     Ja, ik schrijf mij in
    
Offerte aanvragen (incl. informatiepakket):
     opvang bij de ouder of bij de gastouder thuis


Voor gastouders

Informatiepakket over:
     opvang bij de gastouder thuis
     opvang bij de ouders thuis
     zelfstandig ondernemerschap: Franch and Free

Aanmeldingsformulier gastouder
     aanmeldingsformulier gastouderkinderopvang met het vertrouwen van thuis

Bel direct: 078-6182148

Logo ZiezoWij werken met:

GobZiezo werkt samen met KIKI

Brancheorganisatie Kinderopvang

Projectleider SZW bezoekt Ziezo


Op 17 januari heeft mevrouw Fikken, projectleider gastouderopvang bij het ministerie van SZW, een werkbezoek gebracht aan Ziezo. Mevrouw Fikken zal het komende voorjaar voorstellen schrijven met als doel de kwaliteit van en controle op de gastouderopvang te verhogen. Scholing van gastouders en het aantal jaarlijkse contactmomenten met het gastouderbureau zijn daarbij belangrijke punten.

Daarnaast wordt gekeken naar de rol van gastouderbureau’s. Wetgeving maakt het nu nog mogelijk dat er gastouderbureau’s zijn die in de ogen van de politiek te weinig doen aan ondersteuning van de gastouders en controle op de opvang. Deze bureau’s dragen in de ogen van de politiek te weinig bij aan de kwaliteit van de opvang en schaden het imago van de sector.

Met de uitnodiging aan mevrouw Fikken wil Ziezo graag de praktijk laten zien. Uiteraard kwamen de sterke kanten en de eigenheid van de gastouderopvang aan de orde. Na een gesprek met medewerkers van Ziezo over het scholingsbeleid en de vele aspecten van het bemiddelingswerk, brachten mevrouw Fikken en Ziezo-directeur Gea Vliek een bezoek aan gastouder Kim Koppelaar in Sliedrecht. Op hartverwarmende wijze wist Kim over te brengen hoezeer zij zich verbonden voelt met haar gastkinderen. Daarnaast kwamen o.a. het scheiden van werk en privé en de samenwerking met het gastouderbureau aan de orde. Dat ook de kinderen tijdens het gesprek zeer ontspannen aanwezig waren was ongemerkt een mooi visitekaartje voor de gastouderopvang!

De contacten met mevrouw Fikken zullen de komende maanden zeker een vervolg krijgen;  Ziezo levert graag haar bijdrage aan de ontwikkeling van nieuw beleid door vanuit de praktijk kennis toe te voegen.  En als dat aan de orde is, zullen we daar zeker ouders en gastouders bij betrekken.


Heeft u een vraag?

Laat uw reactie achter en wij bellen u terug.

Gastouderbureau Ziezo

Poldermolen 4, 3352 TH Papendrecht

Tel: 078-6182148

Email: info@gobziezo.nl

Kvk: 53036034

LRKnummer: 570617935