Gastouderopvang

Kinderopvang

met het vertrouwen van thuis

Steeds meer jonge ouders kiezen voor gastouderopvang. Deze vorm van professionele kinderopvang vindt bij de gastouder of bij jou thuis plaats.

Steeds hetzelfde gezicht dat de volle aandacht en tijd besteedt aan jouw kind(eren), in een huiselijke sfeer en een vertrouwde omgeving.

Uren en tijden kunnen in overleg, er is altijd plek, dichtbij huis of bij het werk. Zie zo.

Waarom gastouderopvang?


Kleine groepjes kinderen, veel individuele aandacht
Gastouderopvang is kleinschalig maar toch met meerdere kinderen. Veel persoonlijke aandacht van de gastouder maar toch speelkameraadjes in de buurt. Er zitten maximaal 6 kinderen in een groep. Leeftijden variëren van 0 tot 13 jaar.

Vast gezicht in een vertrouwde en huiselijke omgeving
De opvang vindt plaats in het huis van de gastouder of bij jou thuis. Steeds een vertrouwd gezicht in een huiselijke omgeving. Dit staat het meest dichtbij het vertrouwde gevoel dat een baby of kindje nodig heeft.

 

Flexibel af te spreken aantal uren en tijden
Gastouders zijn vaak heel flexibel en kunnen bijvoorbeeld ook een keertje koken voor je kind of je kind thuisbrengen. Ook 's avonds of in het weekend zijn er mogelijkheden.


In de buurt van je huis, werk of school
Speelpleintjes, vriendjes uit de buurt, een park, winkels of de school in je buurt is natuurlijk lekker vertrouwd. Maar het biedt ook gemak. Weinig reistijd met je kind. Als de gastouder in de buurt van de lagere school woont, kan de opvang ook na het vierde jaar bij dezelfde gastouder doorgaan. In sommige gevallen is opvang dichtbij het werk prettiger.

Waarom
gastouderopvang
bij Ziezo?


Alleen gecertificeerde gastouders
Ziezo werkt uitsluitend met gediplomeerde gastouders die opgenomen zijn in het Landelijk Register Kinderopvang. Ouders zijn hiermee verzekerd van kwaliteit in de opvang van (inkomensafhankelijke) kinderopvangtoeslag.

Pedagogisch opgeleide bemiddelingsmedewerkers
Onze medewerkers zijn pedagogisch opgeleid en hebben jarenlange ervaring in de gastouderopvang. De vaste bemiddelingsmedewerker komt regelmatig bij de gastouder thuis, houdt de lijnen kort en de drempel laag.

 

Veerkracht en daadkracht voorafgaand en gedurende de opvang
Ziezo werkt vanuit de overtuiging dat er meer nodig is dan alleen de wettelijke eisen. We leggen de lat hoog. We investeren in het persoonlijke contact met de ouders en gastouders die kunnen rekenen op zorgvuldige selectie en bemiddeling voorafgaand aan de opvang. Ook gedurende de opvang is persoonlijk contact met de gastouder en de ouder de basis van ons werk.

 

Cursussen en thema-avonden voor ouders en gastouders
Wij vinden het belangrijk om gastouders bijscholing te bieden in de vorm van trainingen, intervisie- en thema-avonden. Naast het opfrissen van kennis en het oefenen van vaardigheden, draagt ook het contact met collega-gastouders bij aan het ontwikkelen van een professionele beroepshouding. En dat komt de opvang en ontwikkeling van de kinderen ten goede. Bij een deel van de thema-avonden of workshops zijn ook ouders van harte welkom.

Benieuwd naar de kosten gastouderopvang?

Maak hier je eigen berekening.

  • Flexibel in elke situatie
  • Persoonlijk
  • Begeleiding van begin tot eind

Inschrijven of een vraag?

Bel 078-6182148 of vul het contactformulier in,
dan bellen wij zo snel mogelijk terug.

TOP